Naast het kweken van de Meulemans duiven, een hobby die ik samen met Hans beoefen ben ikzelf ook nog de trotse bezitter van de Gebr. Janssen duiven.

Welke liefhebber kent ze niet......de duiven van De Gebr Janssen uit Arendonk. Denk dat er op ieder hok wel duiven zitten of hebben gezeten van deze legende uit Belgie.

Toeval dat beide grootheden, Karel Meulemans en de Gebr. Janssen, uit hetzelfde dorp komen? Waarschijnlijk niet.....kenners weten dat Karel Meulemans in zijn beginjaren ook Janssen bloed in zijn duiven had zitten.

Al jaren ben ik zelf groot liefhebber eveneens van de Janssen duiven en met name de schalie's spreken mij bijzonder aan. Een kleur die bijna alleen bij de Janssen duiven voortkomt. En om het nog specialer te maken ben ik me gaan toeleggen op het kweken van de schalie-witpennen. Dankzij duiven van Theo van der Heijden en P & K van de Griend is dit mogelijk gemaakt. Theo kende de gebroeders persoonlijk en menig duif van hen is vanuit Arendonk naar zijn hok gegaan.

Buiten de speciale kleur zijn het duiven met een zijdezachte pluim, vurig karakter en een buitengewoon doorzettingsvermogen.

Zeker nu er geen nieuwe aanwas meer komt van rechtsteekse Janssen duiven, koester ik deze duiven nog meer en ben er trots op ze in mijn bezit te hebben.

Sportgroeten E. Grens